benefits of cucumber skin care Краставица е притаен лоза што корени во земјата и расте trellises или други придружни рамки , на обвивката околу поддржува со тенки, незапирливото ластари. Краставици се научно познат како Јас се викам sativus и припаѓаат на иста ботаничка фамилија како дињи.
Краставици се одгледуваат за јадење свежи или зачувување како кисели краставички. Тие созреваат побрзо и се најдобро одговара на поголем градини. Краставици содржи повеќето од витамини ви се потребни секој ден, само една краставица содржи витамин Б1, витамин Б2 , витамин Б3, витамин Б5 , Витамин Б6 , фолна киселина , витамин Ц, калциум, железо, магнезиум, фосфор , калиум и цинк .
Предности на Краставици
Предности на Краставици
Краставици се лесни да расте , ако им даде добра земја , со полно сонце и доволно влага , и да чекаат за времето да се загрее пред садење. Краставици широко одгледува храна ни дава уникатна комбинација на хранливи материи. Еве една кратка листа на импресивен здравствени придобивки кои краставица носи :
промовира варење
Го олеснува болки во зглобовите (артритис / гихт)
го намалува холестеролот
Помагала во weightloss
бори рак
Rehydrates и remineralizes телото
спречува главоболки
Висока содржина силициум диоксид за свилен коса
лечи дијабетес
Го контролира крвниот притисок
Краставица, со кора , суровини
Хранливата вредност на 100 g ( 3,5 мл )
Енергија: 65 kJ ( 16 kcal)
Јаглехидрати : 3,63 g
Шеќери : 1.67
Диететски влакна : 0,5 g
Маст : 0,11 g
Протеини: 0,65 g
Вода: 95,23
Тиамин ( vit. B1 ) : 0.027 mg ( 2 % )
Рибофлавин ( vit. B2) : 0,033 mg ( 3 % )
Ниацин ( vit. B3 ) : 0.098 mg ( 1 % )
Пантотенска киселина ( B5 ) : 0,259 mg ( 5 % )
Витамин Б6 : 0,04 mg ( 3 %)
Фолати ( vit. Б9 ): 7 мг (2%)
Витамин Ц : 2,8 mg ( 3 %)
Витамин К : 16.4 мг (16%)
Калциум: 16 mg (2%)
Железо: 0,28 mg (2%)
Магнезиум : 13 mg ( 4 % )
Манган : 0,079 mg ( 4 %)
Фосфор : 24 mg ( 3 %)
Калиум: 147 mg ( 3 %)
Натриум : 2 mg ( 0 % )
Цинк : 0,2 mg ( 2 % )
Флуорид : 1,3 мг
Краставици може да се sautéed и служи топло со малку сецкани копра како гарнир . Покрај тоа, краставица може да се јаде директно исти како и обичните овошје. За секојдневна исхрана, исто така, може да се обидете лимон вода.
Categories
Archives
-
▼
2014
(141)
-
▼
Maret
(31)
- benefits of eating broccoli and cauliflower
- health benefits of green tea decaf
- manfaat apel di pagi hari
- cara menurunkan berat badan dengan cepat dan aman
- cara memakai jilbab istri uje
- benefits of coconut oil everyday
- manfaat daun sirsak untuk hiv
- manfaat pepaya dan melon
- manfaat daun sukun bagi jantung
- benefits of drinking green tea everyday for skin
- manfaat daun sirsak dan cara mengolahnya
- benefits of cucumber skin care
- how to drink green tea diet
- manfaat daun alpukat.com
- manfaat manggis dan kulit manggis
- manfaat daun singkong ibu hamil
- manfaat pare dan daun pepaya
- manfaat daun katuk untuk ibu hamil
- benefits of lemon peel on skin
- manfaat temulawak dan kunyit
- health benefits of lemon balm extract
- manfaat minyak zaitun diminum
- benefits of black tea with lemon for weight loss
- cara memakai jilbab segi empat dan pashmina
- khasiat sarang semut dan cara penggunaan
- manfaat kunyit untuk menghilangkan flek hitam
- manfaat kunyit untuk eksim
- cara pakai jilbab segi empat cantik
- manfaat daun binahong untuk gatal
- manfaat ampas jahe
- Jual Obat Penghilang Bekas Jerawat Hitam
-
▼
Maret
(31)