benefits of honey early morning

benefits of honey early morning Преко хиљаду година , мед је познат да испољавају изненађујуће исцелитељске моћи . Мед је један од најмоћнијих начина да заштитите своје тело . Његове јаке анти-бактеријски и лековита својства чине гавелики природни лек за многе уобичајене здравствене проблеме .

Пчеле прогута , свари и подригивати нектар да мед , ово нектар садржи скоро 600 једињења . Након што су пчеле окупљају свој нектар они додају ензим назван глукоза оксидазе на њега као начин очувања мед . Полифлора душице су направљени од нектара из различитих цветова , док сложене мед долазе из различитих колонија одабраних да се постигне одређени укус .

 Мед има необичан хемијски састав , онај који чини неограничено задржи без кварење . Мед природно садржи 18 аминокиселина , плус мале количине многобројних витамина и минерала . Мед није само добар за ваше здравље , али је одличан за вашу кожу , као добро. Овде су здравствене предности природног меда који ће додатно повећати своју наклоност за овог слатког нектара .

Спречите рак и болести срца
Мед садржи цветне флавоноиде ( биофлавоноиди ) познатији као антиоксиданси који заправо делују против слободних радикала активност . Једење меда може да смањи ризик од срчаних болести и спречити рак .

пробиотик
Мед није обичнопробиотика супстанца , али може да послужи као пребиотик . Разговарајте са својим лекаром пре употребе било какве хране за пребиотских сврхе да се уверите да је безбедно за вас .

Лепа кожа
Мед помаже штите кожу од штетних УВ зрака и олакшати способност коже за подмлађивање . Мед делује као агент агреат против старења и хидратантне креме .


Повећање атлетске перформансе
Мед даје значајан подстицај за перформансе спортиста током напорног вежбања .

Смањите кашаљ и грло иритацију
Мед је познато да смирује иритирано грло облоге и смањити кашаљ . Студија спроведена на Пен Стејт Медицинском факултету на децу старијих од две године показало је да мед помогао да кашље и мање спавају боље .

Смањите чира и других гастроинтестиналних поремећаја
Мед сузбија многе гастроинтестиналних поремећаја и ради као моћан пробиотика у ГИ тракту .

Анти - бактеријски , анти-гљивичне
Мед је антисептик , антибиотик , антифунгална , антибактеријски и - никада не квари ! Најмоћнији анти-бактеријски својства било ког меда у свету и може да се користи за лечење антибиотике резистентних бактеријских инфекција .

Стање на 5 елемената
Мед се сматра да утиче на све три примитивних материјалних неравнотежа тела позитивно . Такође се каже да буде корисно користан у побољшању вида , губитак тежине , уринарног тракта поремећаја , бронхијална астма, пролив , и мучнину .

Регулација шећера у крви
Истраживачи мисле да су позитивни ефекти меда на апетит хормона и ниво шећера у крви може спречити дебљање .

Зарастање рана и опекотина
Мед се користи од давнина као лек у нези рана . Докази из студија на животињама и неким суђењима је предложио да мед може убрзати зарастање рана .

Мед и лимун такође добар за хладно и кашља . Можемо користити мед без икаквих нежељених ефеката . Али , не дају мед за децу испод једне године старости , јер има потенцијал да изазове ботулизам новорођенчади .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply